Crowdfunding via OAMKB

Wij zijn helemaal fan geworden van crowdfunding. Dankzij jarenlange ervaring en kennis weten wij precies hoe wij jouw crowdfundingproject succesvol kunnen laten verlopen.
Ben jij klant en wil je een financieringsaanvraag laten realiseren door middel van crowdfunding? Geweldig! Wij delen graag onze kennis en netwerk met jouw onderneming zodat jouw aanvraag snel wordt voldaan.

Voordelen van crowdfunding

Snel resultaat

een financiering verkrijgen voor je bedrijf via de bank wordt tegenwoordig steeds moeilijker voor het MKB. Het is een lange procedure waarbij resultaat kan uitblijven. Crowdfunding is een manier om dit sneller aan te pakken. Als je het op de juiste manier aanpakt, hoeft het niet langer dan slechts drie weken te duren voordat de investering binnen is.

Hoe werkt crowdfunding?

Crowdfunding wordt gebruikt voor ondernemers om het geld te verzamelen voor hun projecten. Dit geldt wordt verzameld via een zogenaamde crowdfundingwebsite. Via een dergelijke website kunnen bezoekers (de crowd) projecten vinden waarin zij willen investeren.
OAMKB werkt samen met geldvoorelkaar.nl, waarop wij jouw aanvraag kunnen presenteren. Op deze manier kun je veel investeerders aantrekken die je niet kent, maar deze investeerders maken het wel mogelijk voor jou om jouw project werkelijkheid te laten worden.

Zet crowdfunding in als marktonderzoek

Een bijkomend voordeel van crowdfunding is dat je het kunt inzetten als marktonderzoek. Tenslotte investeert de crowd alleen in projecten waar zij in geloven; met andere woorden, het is een manier om te pijlen hoe jouw idee valt bij het grote publiek. Een aanvraag plaatsen om te zien hoeveel interesse er is voor jouw project is kosteloos.

Crowdfunding als marketingtool

Daarnaast kun je crowdfunding gebruiken als marketingtool. Immers zullen maar weinig mensen bereid zijn om een bijdrage te doen wanneer er niets tegenover staat. Door incentives te bieden aan potentiële investeerders - denk hierbij aan bijvoorbeeld een T-shirt met zijn of haar naam erop - verhoog je de kans dat men investeert in jouw project.

Hoe pak je dit aan?

Begin met de mensen die het dichtst bij je staan; denk aan je familie en beste vrienden. Stel hen de vraag of ze jouw idee goed begrijpen en vraag in welke mate zij geïnteresseerd zijn om te investeren. Daarna stel je deze vraag aan jouw netwerk. Op deze manier kan jouw idee worden verspreid.
Vergeet ook vooral niet om social media in te zetten om je project nog verder te verspreiden. Op deze manier zorg je voor meer support en naamsbekendheid.Natuurlijk verspreidt OAMKB de aanvragen van onze klanten via ons eigen uitgebreide netwerk.

OAMKB regelt de crowdfunding

Ons administratiekantoor in Horst aan de Maas - Melderslo verzamelt de gegevens, controleert deze en schrijft de pitch. Daarna wordt de aanvraag ingediend en de voortgang zal worden bijgehouden.

Crowdfunding: de voorwaarden

Je mag zelf de looptijd en het rentepercentage kiezen. De maximum looptijd is 7 jaar. Gemiddeld ligt de opbrengst voor investeerders tussen de zes en tien procent, wat veel hoger is dan bijvoorbeeld een spaarrente. Echter, wanneer de geldvrager failliet gaat, zal de financier zijn geld kwijt zijn. Om deze reden worden investeringen doorgaans verspreid over meerdere projecten.

Welke projecten zijn geschikt voor crowdfunding?

Elke onderneming mag een aanvraag indienen voor crowdfunding. Tot bleven de aanvragen tot €1.000.000. Het is belangrijk dat jij als ondernemer weet waar jouw kansen liggen en of het mogelijk is om het bedrag af te lossen binnen de bepaalde looptijd. Samen met OAMKB wordt jouw project een succes.

Stapelfinanciering

Simpel gezegd is stapelfinanciering het op elkaar stapelen van meerdere vormen van financiering, om zo te voorzien in de financieringbehoefte van de onderneming. Zo kun je er als ondernemer voor zorgen dat je zelf een deel van de financiering aanlevert, je kunt een deel via de bank verkrijgen en het laatste deel ophalen via crowdfunding.
Het nadeel van stapelfinanciering is dat het veel tijd kost, meer dan wanneer je bijvoorbeeld alleen met crowdfunding werkt.

Ben je benieuwd hoe wij een succes kunnen maken van jouw crowdfundproject?  Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden. Wij helpen je graag verder.

Hoe werkt crowdfunding bij OAMKB?